УЧЕНИЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПОЖАР В ГОРА СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ КОРТЕН

...
28.06.2019 / 15:25

Пожаро-тактическо учение за действия при горски пожари се проведе край село Кортен, съобщиха от ОД на МВР в Сливен.

Пожарни автомобили, жива сила и тежка техника бяха използвани вчера в учебно занятие в гориста местност край новозагорското село Кортен. Това е поредното учение по план на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Беше проиграна ситуация с гасителни и спасителни действия при възникнал горски пожар в труднодостъпна местност. Целта на учението е да се провери нивото на комуникация и координация между службите, участващи в единната спасителна система.

Занятието беше проведено под ръководството на Регионална дирекция „ПБЗН”-Сливен със съдействието на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. Участие взеха екипи на регионалните служби ПБЗН в Нова Загора и Твърдица, сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН Бургас, Държавно горско стопанство- Нова Загора и Твърдица, Филиал за спешна медицинска помощ- Нова Загора, Български червен кръст, РЗИ-Сливен и доброволци от община Нова Загора.

Действията в учението бяха наблюдавани и оценявани от представители на ГДПБЗН и Регионалните дирекции в Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас.

„Провеждането на тактически занятия и практически учения е най-добрият метод за повишаване на квалификацията”, каза старши комисар Красимир Шотаров директор на дирекция „Оперативни дейности” в ГД ПБЗН. Ученията са, за да се изчистят някои неточности и да се подобри организацията, така че в реална ситуация да се действа максимално ефективно, каза още Шотаров. Той изрази задоволство от доброто взаимодействие между отделните институции и сериозното отношение на екипите, взели участие в занятието.

В заключение се анализираха плюсовете и минусите. Отбелязани бяха добрите практики и някои особености при действия в кризисни ситуации. Набелязани бяха конкретни организационни задачи, върху които да се работи, предвид летния сезон и опасността от горски и полски пожари.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев