МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА АНИМАЦИОННИЯ ФИЛМ „ЗЛАТЕН КУКЕР“ ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 27 И 28 МАЙ

...
23.05.2019 / 17:36

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ (МФАФ) гостува в Сливен на 27 и 28 май.

 

Фестивалът стартира дейността си през октомври 2010 година в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България.

 

Събитието е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

 

МФАФ „Златен кукер“ – София, играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения.

 

По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможност да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство.

 

Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

 

На 27 май, понеделник, от 10.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде прожектирана селекция от анимационни филми, подходящи за най-малките жители на Сливен – децата от детските градини и начален курс. От 14.00 часа ще бъде проведен майсторски клас с участието на художник-аниматори.

 

На 28 май, вторник, от 17.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде прожектирана селекция от анимационни филми, подходящи за деца и младежи на възраст над 13 години. След края на прожекциите всички присъстващи също ще имат възможността да се запознаят с начина на изработване на анимационни филми.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев