ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ

...
24.04.2019 / 18:29

Заседание на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия се проведе по-рано днес в сградата на Общината.

 

Сред точките в дневния ред бяха обсъждане и приемане на Общинската програма за намаляване риска от бедствия, както и разглеждане на списъка на обектите с приоритетни дейности за намаляване риска от бедствия. Списъкът с обекти ще бъде изпратен до Областен управител за включване за финансиране през следващата 2020 г.

 

На заседанието присъстваха кметът на общината и председател на Съвета за намаляване риска от бедствия Стефан Радев, заместник кметове Пепа Чиликова и Румен Иванов, инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“главният архитект Лора Йовчева, представители на РД ПБН – Сливен, инж. Петър Минков, РС ПБЗН – Сливен, д-р инж. Димитър Сяров, РЗИ – Сливен, Диман Тачев, ВиК – Сливен, инж. Георги Султанов, началникът на РУ на МВР – главен инспектор Димитър Кикьов, Електроразпределение ЮГ при ЕВН - Веселин Монев, ОПУ Сливен - Галина Тенева, Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Божидарова, общинският съветник Георги Николаев, Общинска охрана и СОТ - Петко Чолаков.

 

Проектът на Програмата за намаляване риска от бедствия беше публикуван на сайта на Община Сливен за обществено обсъждане в началото на месец февруари. Той е разработван, съгласно Националнта стратегия за намаляване риска от бедствия за периода 2017-2030 г., и определя насоките на общината за адекватно намаляване на риска от съществени и идентифицирани опасности, които биха довели до бедствия.

 

„Считам, че наш приоритет е превенцията и готовността ни за реакция и противодействие на бедствията, с което ще намалим риска и щетите в такива ситуации“, посочи кметът Стефан Радев.

 

„Превенцията е най-важна, а политиката на Община Сливен е последователна в тази насока “, допълни инж. Снежана Кънева – Секретар на Съвета. Тя припомни, че Общината си взаимодейства успешно с всички институции, които са свързани с осигуряването на защита и помощ в засегнатите райони от кризисни ситуации.

 

Предстои програмата да бъде съгласувана с областния управител Чавдар Божурски, след което ще бъде внесена за разглеждане на редовна сесия на Общински съвет – Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев