НА 15 АПРИЛ ЩЕ СЕ ТЕСТВАТ СИРЕНИТЕ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

...
10.04.2019 / 13:32

Функционални изпитания за интеграция на Локална система за оповестяване към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще бъдат извършени на територията на ТД „Държавен резерв” - Петролна база - Сливен.

Предвидените изпитания са необходима мярка за тестване техническото състояние на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението.

Мероприятието се провежда под ръководството на Оперативен център при РД ПБЗН - Бургас с участието на Петролна база – Сливен, РД ПБЗН – Сливен, сектор „КИС” при Областна дирекция на МВР и Община Сливен.

От 13.00 до 13.30 ч. на 15 април 2019 г. ще бъде включено излъчване на акустични сигнали (сиренен вой) и гласови съобщения за техническа проверка от монтираните сиренни системи в базата.

В интерес на общата култура на информираност и самозащита при възникване на извънредни ситуации, криещи заплаха за здравето и живота на населението, се изисква адекватно поведение от страна на всички, чули сиренния вой, с разбиране и без излишна паника. Не е излишно и е препоръчително да споделим тази информация с близки и съседи.

Тази информация е особено важна за жителите на кварталите „Заимов”, „Дружба”, „Младост” и вилна зона, както и работници и служители в предприятия и търговски обекти, намиращите се в близост до Петролна база - Сливен, съобщи инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи” в Община Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев