МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НАГРАДИ УЧЕНИЦИ ОТ САМУИЛОВО

...
10.04.2019 / 11:41

За втора поредна година министърът на орбазованието и науката Красимир Вълчев връчи награди на ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово, общ. Сливен.

През ноември 2018 г. Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” покани учениците от 278 училища, участващи в програмата за намаляване на отпадането от училище „Всеки ученик ще бъде отличник-2” да участват в конкурса „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността!” в разделите „Есе“, „Видиоматериал“ и „Изображение“.

Комисия, съставена от преподаватели в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и учители, оцени подадените творби и определи 13 най-добре представили се. Сред тях са две деца от ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово. Това са Виктория Йорданова с второ място в разедл „Изображение“ и Ростислав Георгиев с поощрителна награда в същия разедел.

Като победители в конкурса те имаха възможността да вземат участие в инициативата на Център "Амалипе" – ученически лидери – министри и посланници за един ден, като на 8 април бяха гости на Посолство на Федерална Република Германия.

Децата бяха посрещнати много приветливо от Пълномощния министър Йорк Шюграф в неговия офис. Разговаряха по редица въпроси, които вълнуват както малки, така и по-големи. Задаваха въпроси свързани с пътя до върховете на дипломацията. Запознаха се с дейността на институцията и ралята на дипломатическата й мисия в България.

На същия ден, в Националния дворец на децата, министър Вълчев връчи грамоти и награди на двамата ученици за креативното им представяне в конкурса.

През изминалата учебна година министърът на образованието поздрави и удостои с грамота ученик от същото училище, за отличената му с първо място презентация, в конкурса на ЦМДЕТ „Амалипе“.

 

 

текст и снимки: Кремена Войникова

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев