МЪЖ НА 70 ГОДИНИ ПОСТРАДА ПРИ ПОЖАР В ДОМА СИ

...
03.04.2019 / 12:26

Вследствие на неправилно ползване на вграден котлон на газ пропан-бутан е пострадал 70-годишен мъж от Сливен. На 2 април в 14,40 часа е получен сигнал за пожар в апартамент в квартал „Комлука“. Произшествието е ликвидирано в 14,52 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Около 14,38 часа 70-годишният мъж, собственик на жилището, е използвал вграден котлон на газ пропан-бутан. След самозагасяне на котлона и опит за повторното му запалване възниква експлозия с последващ пожар. Пожарникарите своевременно са изнесли пострадалия и са го предали на екип на ЦСМП-Сливен.

 

Екипът е спрял притока на газ и е обезопасил мястото на инцидента. При взрива са нанесени щети по дограмата на съседен имот.

 

Мъжът е прегледан в ЦСМП-Сливен. Получил е тежко изгаряне по лицето и шията ( около 15 % ) и е транспортиран до клиника по изгаряния в Пловдив.

 

На 2 април, около 20,15 часа, се е запалил комин на къща в новозагорското село Каменово, собственост на 70-годишен мъж. Сигналът е получен в РСПБЗН-Нова Загора в 20,31 часа, произшествието е ликвидирано в 21,20 часа от един екип. Пострадали няма. Унищожени са 15кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Причината за пожара е строителна неизправност в покривната конструкция.

Екипи на РСПБЗН-Сливен, Твърдица и Нова Загора са гасили още 6 пожара, възникнали в сухи треви. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев