ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ МЕРКИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ ПРЕЗ ПОЖАРООПАСНИЯ СЕЗОН

...
28.03.2019 / 14:55

Със своя заповед областният управител Чавдар Божурски разпореди мерки за пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии в периода от 1 април до 31 октомври 2019 година.

 

Забранява се паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци трябва да става само на определените за това места – контейнери за смет и сметища. Директорите на Държавните горски стопанства, Природен парк „Сините камъни“, кметовете на общини и собствениците и ползвателите на гори се задължават да проверят състоянието на наличните в тези територии противопожарни хидранти, водоеми и противопожарни депа, като възстановят неизправните.

 

В заповедта са разпоредени мерки за осигуряване на денонощна връзка по места с органите на пожарна безопасност, за привличането на поделенията на Министерството на отбраната при сложни и големи пожари, както и за участието на населението в гасенето.

 

Заповедта се свежда за изпълнение до директорите на РДГ, ЮИДП, ДПП „Сините камъни“, РД ПБЗН, ОПУ, компания „Железопътна инфраструктура“, „ЕВН“, кметовете на общини в област Сливен.

 

Пълният текст на заповедта - в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [46.5KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев