БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” СЕ ВКЛЮЧВА В ЦИФРОВА СЕДМИЦА 2019 (ALL DIGITAL WEEK 2019)

...
28.03.2019 / 11:04

В Цифровата седмица (ALL DIGITAL WEEK) - 2019г., РБ “Сава Доброплодни“ организира семинари със студенти от Инженерно-педагогически факултет – Сливен към ТУ-София на тема: “Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност” и обучения „Първи стъпки в програмирането с робота Финч” по проект „Generation Code”, в които се включиха ученици от 4 клас на СУ ”Йордан Йовков”- Сливен.

Кампанията ALL DIGITAL WEEK се провежда от 2010г. Това е ежегодна кампания за повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии и се провежда от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа. Всяка година в рамките на Цифровата седмица над 100 000 европейски граждани участват в събития за запознаване с цифровата трансформация и нейните последици. Тази година Цифровата седмица се провежда от 25 до 31 март и има за цел да се повиши осведомеността за значението на медийната грамотност в ЕС и да се подчертаят различни съществуващи инициативи, по-специално тези на регионално и национално равнище. На равнище ЕС основното събитие е организирането на конференция на високо равнище, чийто домакин е комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Високото ниво на медийна грамотност е ключов фактор, който позволява на гражданите да вземат информирани решения в цифровата ера. В тази светлина медийната грамотност е предпоставка за една жизнена, модерна демокрация и важна тема с оглед на предстоящите европейски избори през май 2019 г.

Кампанията в България се координира от Фондация „Глобални библиотеки-България”. Основна целева група са младите хора на възраст между 12 – 18 г. като се организират и събития, запознаващи с целите на Цифровата седмица и другите потребители на библиотеките.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев