ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ И ПРИТЕЖАВАНЕ НА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ

...
26.03.2019 / 14:27

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Николай Х., обвинен в производство и държане с цел разпространение на метамфетамин и амфетамин, както и притежаване на ловен автомат и боеприпаси, които са държани без разрешително, съобщи говорител на прокуратурата.

Той е обвинен за това, че на 22.03.2019 г. в Сливен, без надлежно разрешително е произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 10 грама метамфетамин и амфетамин) – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 и 4 от НК.

Мъжът е обвинен и за това, че на същите дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 2, вр. изр.1,предл.4 от НК.

Той е обвинен и за това, че на горепосочените дата и място, държал огнестрелно оръжие (ловен автомат) и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Николай Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Николай Х.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев