777 НАРУШЕНИЯ СА УСТАНОВЕНИ ОТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В ОБЛАСТТА, 134 ГЛОБИ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ

...
26.03.2019 / 15:23

От 18 до 24 март на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

 

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1860 моторни превозни средства, и 1923 лица. Констатирани са 777 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

 

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 477 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 316 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 86 фиша и са отнети 7 шофьорски книжки за неплатени глоби. За други нарушения са съставени 641 фиша. Актовете са 128. Установени са 7 неправоспособни водачи. 2 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол с над 1,2 промила. 1 е управлявал МПС след употреба на наркотици. Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 11.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 134 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Продължават операциите по пътна безопасност за установяване на нарушения, пряко влияят на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев