ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО

05.08.2024 / 11:01

Състав на Окръжен съд – Сливен постанови присъда за престъпление умишлено убийство по чл.116 ал.1 т.6 предл.2 и 3, вр. чл.115 от НК, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

 

Съдът призна подсъдимия Й. Н. Й. за виновен в това, че на 27.06.2023 г. в с. Бяла, общ. Сливен, умишлено умъртвил М. К. М. Убийството е било извършено от подсъдимия с пряк умисъл, по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост. Нанесените удари са били вследствие на замахвания с брадва, със значителна сила и множество на брой, сила и интензитет в областта на жизненоважни органи по главата, шията и гръдния кош, с причинени мъчителни болки и страдания на пострадалия.

 

За извършеното престъпление съдът наложи на подсъдимия наказание „доживотен затвор“, който да изтърпи при първоначален специален режим съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

 

Подсъдимия Й. Н. Й. има предишни осъждания. С влязла в сила присъда на Окръжен съд – Сливен през 2005 г. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 години за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК. Осъждан е и през 2020 г. от Районен съд – Сливен на „лишаване от свобода“ за срок от три месеца за извършени престъпления по чл. 144 ал. 3 и чл. 216 ал. 1 от НК.

 

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев