ОТКРИТ УРОК НА ТЕМА „БЕЗОТГОВОРНОСТТА Е НАЙ-ОПАСНАТА ИСКРА“ ПРОВЕДОХА ГОРСКИ, ПОЖАРНИКАРИ И ДЕЦА В СЛИВЕН

...
13.07.2024 / 14:44

Над 40 деца от лятната занималня “Мариес” – гр. Сливен участваха в събитието, организирано от ЮИДП, съвместно с ДПП “Сините камъни”, РДГ-Сливен, ДГС-Сливен и РСПБЗН-Сливен, като част от националната кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на горите от пожари сред деца и подрастващи.

 

Инициативата бе подкрепена от Областна администрация Сливен и Община Сливен.

 

Откритият урок се проведе край горски разсадник “Абланово” и започна с приветствие от заместник-кметът на общината Камен Костов и старши инспектор Милен Русев от РСПБЗН-Сливен. На инициативата присъстваха и директорите на ДПП “Сините камъни” -инж. Ирина Петрова, ДГС-Сливен – инж. Ивайло Русев и РДГ-Сливен – инж. Неделин Недков, които припомниха на децата правилата за безопасност в гората, основните причини за възникване на горски пожари и поведение по време на пожар.

 

Най-атрактивната част за малчуганите беше демонстрацията на специализирания противопожарен автомобил от пожарникарите. Те се запознаха и с оборудването на горските служители за гасене на горски пожари – тупалки, пръскачки, лопати и предпазни каски.

 

Децата се включиха с голямо желание в игрите по методите на горската педагогика и демонстрираха своята точност, като трябваше да угасят пламъците на горски пожар.

 

В края на събитието, всички участници получиха специални информационни материали със съвети и правила за пожарна безопасност в горите.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев