ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА - 2024”

...
08.07.2024 / 12:07

В ПЪРВАТА СЕДМИЦА ОТ ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА - 2024” В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ –СЛИВЕН ДЕЦАТА УЧАСТНИЦИ СЕ ПОТОПИХА ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ТЕАТЪРА И СЪЗДАДОХА ПЪРВИТЕ СИ КУКЛИ ЗА КУКЛЕН ТЕАТЪР

 

 

Театърът е любов, театърът е блян, театърът е магия. А какво е животът без всичко това? – скучен и безцветен, лишен от вълшебства, от емоции и размисли. Театърът е ключ към тайнството на душата и света, на красивото и грозното, на истината и лъжата. Театърът ни показва кое е добро и кое е зло, кое е любов и кое - омраза, кое е комедия и кое – трагедия.

Изкуството на театъра бе представено пред децата от режисьора Христо Симеонов. По увлекателен начин той разказа за историята на театъра през вековете и видовете театър. Показа и различни театрални костюми. Разясни ролята на автора на сценария, на актьорите, сценографа и режисьора в театралното представление.

По традиция участниците в лятната работилница ще подготвят спектакъл, който ще представят пред публика в последния ден на „Лято в библиотеката“- 2024. Христо Симеонов направи кастинг на малките актьори за тазгодишното представление „Приказни истории“ - по приказки на Андерсен, Братя Грим и Шарл Перо. В рамките на програмата, всеки ден ще се провеждат и репетиции, чрез които децата ще развият своите артистични умения и ще се подготвят за спектакъла.

Невероятен интерес предизвика и тематичното занимание „Как куклите оживяват“. Специално подготвена презентация запозна участниците в работилницата с историята на кукления театър, видовете кукли и начините за водене и игра. Библиотекари представиха кратки драматизации с кукли по „Ние врабчетата“ на Йордан Радичков и „Косе Босе“ на Ран Босилек. С помощта на майсторката на кукли Светла Илиева децата изработиха първите си кукли – петрушки, с които ще участват в кратко представление.

Организаторите на лятната работилница от РБ “Сава Доброплодни“ са подготвили много интересни занимания и за следващите дни. Продължава и надпреварата в Детския отдел за най-активен читател през лятната ваканция, с най-много прочетени книги. Имената на най-четящите деца ще бъдат обявени на специална церемония в първите дни на новата учебна година. Ще бъдат отличени и училищата с най-много регистрирани читатели.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев