СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ В БЪЛГАРИЯ

...
09.02.2024 / 14:03

Съвместно заседание на Управителния и Контролния съвет на Националната асоциация на председатели на общински съвети в Република България /НАПОСРБ/ се проведе в Сливен. В него участва и председателят на местния парламент Димитър Митев, който е член на Контролния съвет на асоциацията.

 

Обект на дискусии бяха финансовият отчет и отчетът за работа на организацията за 2023 г. Бяха очертани и финансовите параметри на проектобюджета за настоящата година. В обсъжданията на еднодневния форум се включи и сливенският градоначалник Стефан Радев.

 

Членовете на сдружението се обединиха около идеята за промени в устава на НАПОС. В хода на обсъжданията те обмениха опит, визираха сходни проблеми и споделиха добри практики от ежедневната си работа.

 

В рамките на срещата бе фиксирана и датата за общо събрание на асоциацията. То ще се проведе на 6 март в град Пловдив.

 

Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е основана през 2004 г. В нея членуват близо 200 председатели на местни парламенти в България, като броят им ежегодно се увеличава с приемането на нови членове. Седалището на асоциацията е град София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество.

 

Снимки: Фейсбук

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев