ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ДЕНОНОЩИЕТО

...
07.02.2024 / 10:23

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 07.02.2024 Г.

 

Сливен: 35-годишен мъж от село Самуилово, водач на лек автомобил „Пежо 407“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 6 февруари в района на ул. „Керамика“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражби, заявени на 6 февруари - домашно животно и златни накити. 37-годишен мъж от град Сливен е съобщил за кражба на домашно животно- куче от породата Американско Були, от дворно място, южно от хлебозавод „Демеа“ в град Сливен. Заявената щета е за 2000 лева.

54-годишна жена е заявила кражба на златни накити, нейна собственост, като кражбата е извършена в периода от месец август миналата година до 5 февруари тази година. Нанесената щета е в процес на установяване.

По случаите са образувани досъдебни производства.

 

Нова Загора: На 6 февруари мъж на 36 години от село Стоил войвода е подал сигнал за кражба на лек автомобил, негова собственост. Превозното средство е „Опел Зафира“ и е било паркирано отключено пред дома на заявителя, с поставени ключове на таблото. По случая е образувано досъдебно производство. Автомобилът е обявен за издирване като по-късно е намерен на територията на област Стара Загора от служители на ОДМВР-Стара Загора.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в отпадъци, сухи треви и комини в Сливен/4/, Нова Загора/ 3/ и Котел/2/.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в дворните места към два съседни имота в село Крушаре. Сигналът е получен на 6 февруари в 13,56 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожена е покривна конструкция 50 кв.м., спасена е една сграда и 3 кубика дърва.

 

Два екипа на РСПБЗП-Сливен са гасили пожар в апартамент в сливенския квартал „Даме Груев“. Сигналът е получен на 6 февруари в 21,53 часа. Късо съединение в ел. инсталацията на бойлер е причинило пожара. От жилището е евакуирана жена на 76 години. Тя е предадена на екип на ЦСМП за оказване на медицинска помощ без опасност за живата. Медицинска помощ е оказана и на жена на 82 години от съседен апартамент, също без опасност за живота. Евакуирани са общо 10 жители в сградата от по-горните етажи. Произшествието и евакуацията е осъществена от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Причинени са щети по апартамента. Спасена е сградата.

 

Днес в 02,19 часа е получен сигнал за пожар в спомагателна постройка към частен имот в град Котел. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Вероятната причина за пожара е строителна неизправност в коминното тяло на спомагателната постройка. Огънят е обхванал къщата и е засегнал 80 кв.м. от подпокривното пространство и се е прехвърлил в съседната къщата. Унищожени са 130 кв.м. покривна конструкция, мебели и друго имущество. Спасени са 2 сгради.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев