ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЪДЕЙСТВА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА МЕСТЕН КЛУБ ЗА НАСТОЛНИ ИГРИ

...
04.11.2023 / 16:14

Община Сливен ще съдейства за създаването на местен клуб за настолни игри, като предостави място, на което ще се събират бъдещите членове. Това обяви зам.-кметът Пепа Чиликова, която откри тазгодишното издание на Нощ на игрите в Сливен.

 

"Искам да благодаря на всеки един, който стана част от организацията на игрите. Радвам се, че Общината подкрепи едно различно и интересно събитие, което дава възможност на децата и младежите от нашия град да се забавляват заедно, да откриват нови предизвикателства, да научават нови неща и най-вече да откриват нови приятели. Пожелавам следващата година събитието да бъде още по-мащабно. Удоволствие за нас е, че можем да бъдем партньори", каза Пепа Чиликова.

 

Организаторът Денислав Миевски благодари за партньорството на Общината и изрази увереност, че тепърва предстоят още по-големи събития.

 

"Събитието е с двойно по-голям мащаб от миналогодишното. Благодарим на Община Сливен за финансовата и материалната подкрепа, за да може да се случи по този начин. Вярвам, че с тази подкрепа, в Сливен скоро ще имаме клуб за настолни игри", заяви от своя страна Денислав Миевски.

 

В зала "Сливен" до 21 часа днес могат да се забавляват и малки, и големи. Има настолни игри за всякакви възрасти, мини турнири с награди, панел посветен на детските игри.

 

Една от изненадите е специална игра, създадена от група младежи от Сливен, с която посетителите могат да се запознаят на място.

 

Жителите и гостите на града могат да се включат и в демонстрации на игри като Star Wars: Legion, Dust 1947 и Infinity.

 

Събитието в Сливен се провежда за втори път и е част от петото издание на Градския фестивал Sofia Game Night / Нощ на игрите, което се организира в още 8 български града. Входът е свободен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев