ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ В КОНКУРСА ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД“

...
20.10.2023 / 13:49

Цвят, настроение и детски усмивки изпълниха къщата-музей „Миркович“, където бяха раздадени тазгодишните награди от общоградския конкурс „Аз и моят град“. Събитието е част от програмата на Община Сливен за празника на града и се организира от Общината, в партньорство с художествена галерия „Димитър Добрович“.

 

 

„Много съм щастлив да видя толкова много млади и прекрасни таланти на едно място – всички, обединени от изкуството и любовта към родния Сливен. Вярвам, че този конкурс е само началото за всичките успехи, които ви предстоят. Община Сливен винаги ще подкрепя таланта ви. Нека светът ви бъде така пъстър и цветен като вашите прекрасни творби! Бъдете здрави и не спирайте да мечтаете и рисувате!“, каза зам.-кметът Стоян Марков, който връчи наградите на победителите в конкурса.

 

 

Журито в състав Каролин Капитанова, Денислав Миевски и Адриан Аврамов, уредници в художествена галерия „Димитър Добрович”, определи победителите в петте възрастови групи.

При най-малките, в групата до 7-годишна възраст, победител стана Калоян Рачев на 6 години от ДГ „Звездица“. Второ и трето място съответно заеха 6-годишните Виктор Миниев от ДГ „Мак“ и Габриела Георгиева от ДГ „Вержин и Хаик Папазян“. Поощрителни награди получиха Пресиян Иванов, Ивиана Иванова, Иван Миевски и Велизара Динева.

В групата I-II клас поощрителна награда получи второкласникът Явор Стоянов от ОУ „Христо Ботев“. Почетното трето място зае Венелин Стефанов, 2 клас от школа по рисуване „ArtsHUB“. Първокласничката Мария Демирева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се класира втора, а първото място беше отредено за Бориса Дамянова, първокласник в НУ „Васил Левски“.

Победител в възрастовата група III-IV клас е Елка Николова, третокласник в ОУ „Св. Паисий Хилендарски. След нея са Мария Василева на 10 години от школа „Млади виртуози“ и четвъртокласничката Николета Колева от школата по изобразителни изкуства при Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс. Поощрителна награда получи Александра Колева, 4 клас в ОУ „Елисавета Багряна“.

При V-VI клас победител е 12-годишната Александра Урумова от школа „Млади виртуози“. Второто място е за Жасмина Колева, 6 клас в СУ „Пейо Яворов“, а третото - за Дея Карастоянова, 6 клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“. Поощрения получиха Ивон Радулова, шестокласник в ОУ „Константин Константинов“ и Ванеса Динева на 11 години от ОУ „Елисавета Багряна“.

Най-добрата рисунка в конкурса за учениците от VII-VIII клас е на 13-годишната Невена Стоянова от школа „Млади виртуози“. На второ място е седмокласничката Симона Павлова от ППМГ „Добри Чинтулов“, а след нея е Савина Иванова, 7 клас, от школа по рисуване „ArtsHUB”. Поощрителни награди взеха седмокласничките Мария Илиева от ОУ „Христо Ботев“ и Нели Вълева от ОУ „Константин Константинов“.

 

 

Специалната награда на името на Даниела Ненчева взе 12-годишната Константина Попова от школа по рисуване „ArtsHUB“.

 

Наградата на художествена галерия „Димитър Добрович“ отиде при Никол Сарянович.

 

Конкурсът е създаден по идея на художничката Даниела Ненчева, бивш директор на художествената галерия в града. Всяка година в него се включват стотици талантливи деца на Сливен. Организаторите благодариха за активността на всички участници от училища, детски градини и школи и им пожелаха да се включат отново и през следващата година.

 

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев