ЧЕРНА КОМЕДИЯ С ПОСЛАНИЕ ЗА ВЯРА, БОГ И СПАСЕНИЕ

...
05.10.2023 / 08:05

ЧЕРНА КОМЕДИЯ С ПОСЛАНИЕ ЗА ВЯРА, БОГ И СПАСЕНИЕ

Разговор с режисьора на спектакъла на Сливенския драматичен театър „Самотният Запад“ – Венцислав Асенов. Пиесата на Мартин Макдона – черна комедия на ръба на смешното и страшното, със специалното участие на ЛЮБО НЕЙКОВ. Премиера на 18 октомври!

С постановката на пиесата на Мартин Макдона „Самотният Запад“, Сливенският драматичен театър „Стефан Киров“ открива новия творчески сезон 2023/24 година. Премиерата ще се състои на 18 октомври, в големия салон на театъра, като част от програмата на тазгодишния Есенен театрален салон. Режисьорът на спектакъла Венцислав Асенов е познато име не само в българския театрален живот, но и в най-новата история на сливенския театрален летопис. Той е поставил на сцената на сливенския театър комедиите „Вляво от асансьора“ на Жерар Лозие през 2009 г. и „Ех, парите, парите“ от Марсел Паньол през 2006-та. Той е автор и на драматизацията на пиесата „Малкият Мук“, поставена от Ивайло Гандев в сливенския театър в края на миналия сезон, през юни тази година.

Този сезон режисьорът Венцислав Асенов се завръща на сливенска сцена с прелюбопитен проект – постановката на „Самотният Запад“ от Мартин Макдона. Актьорът Любомир Нейков е звездното присъствие в представлението. Дебют в него прави новото лице на сливенския театър – младата актриса Наталия Георгиева. Главните роли са поверени на обичаните сливенски актьори Ивайло Гандев и Димитър Марков.

Поздравяваме режисьора постановчик Венцислав Асенов с добре дошъл отново в Сливен и го молим да сподели подробности за новия спектакъл.

 

 

Цялото интервю на Щилияна ВАСИЛЕВА ще прочетете в прикачени файл:

Още снимки от новината

...

 

Прикачени файлове към новината

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев