СТЕФАН РАДЕВ: ЛЮБОВТА КЪМ ПРИРОДАТА И ГРИЖАТА КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА ЗАПОЧВАТ С ЛИЧНИЯ ПРИМЕР

...
16.09.2023 / 13:36

Доброволци от Сливен и общината, от училища и от граждански организации днес се включиха в почистването на града в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. В инициативата за поредна година се включиха кметът Стефан Радев, част от неговия екип заедно с председателя на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници и служители от Общината. Те поеха района между площадката за кучета в парк „Юнак“ и Военна болница.

 

„Да изчистим България заедно“ се организира от BTV Media Group. Мотото на кампанията тази година е „Готови сме!“.

 

За групите от доброволци Общината осигури торби, които им бяха предоставяни от отдел „Екология“. След приключване на почистването Община Сливен ще осигури натоварване и транспорт на събраните отпадъци до регионалното депо в Ямбол. В тази връзка Община Сливен апелира гражданите да оставят пълните торби с отпадъци до най-близкия контейнер за по-ефективна организация по натоварването и извозването им.

 

„Искам предварително да благодаря на всички доброволци, които днес ще дадат своя принос в тази екологична и обществено значима инициатива. Любовта към природата и грижата за околната среда започва от личния пример, особено за децата“, коментира кметът. Днес той посети и новостроящия се храм „Света Петка“, по който вече текат довършителни дейности. По думите на изпълнителя работите вървят в срок. Той увери градоначалникът, че дейностите ще приключат до Петковден, когато се планира да е официалното откриване на храма.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев