УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ В ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ

...
14.09.2023 / 13:11

Стефан Радев: Хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, ще получат увеличение на заплатите с дата 1 януари 2023 г.

 

„Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е увеличаване на заплатите на работещите в социални, здравни и учебни заведения и администрация“, заяви кметът Стефан Радев пред журналисти, след като на своето заседание Общинският съвет прие бюджета за 2023 година.

 

От 1 януари тази година на общините беше забранено да увеличават заплатите в бюджетната сфера, докато не приемат бюджета. Това са детски, социални, учебни и здравни заведения иадминистрация.

 

„Затова хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, не получиха актуализация на възнагражденията през 2023 година, но сега, с приемането на бюджета, това вече е възможно и то с дата първи януари“, каза Стефан Радев.

Той определи приетия бюджет като рекорден за цялата история на общината – близо 200 милиона. Особеното при него е, че се приема в края на годината заради закъснението на централния бюджет.

 

„Общината е в много добро финансово състояние. Гарантирани са всички общински дейности и има много голямо поле за надграждане. Вече не говорим за криза, за опасност от фалит или за атаки срещу имущество на Общината. Напротив - говорим за надграждане“, допълни кметът

До голяма степен дейностите, които са заложени в бюджета, са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети по преходния закон.

 

14.09.2023 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев