НАГРАДЕНИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ ОГНЕБОРЦИ

...
13.09.2023 / 13:20

22 СЛУЖИТЕЛИ НА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПБЗН” –СЛИВЕН СА НАГРАДЕНИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ ОГНЕБОРЦИ

На 14 септември- Кръстовден, българските огнеборци отбелязват професионалния си празник. През 1905 година, на първия пожарникарски събор, този ден е избран за празник на огнеборците и се посвещава на труда, всеотдайността и саможертвата на хората, които се грижат за спасяването на животи и имущество при пожари и природни бедствия.

 

Днес, в навечерието на професионалния празник, ръководствата на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Районните служби в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица награждават своите служители, които са се отличили с безупречно поведение, постигнали са трайни резултати и са проявили висок професионализъм в своята работа.

 

22 служители на РДПБЗН- Сливен са отличени за труда си през годината.

 

Директорът на Районната дирекция ПБЗН в Сливен комисар Владимир Демирев бе награден с „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР-ІІ СТЕПЕН” от името на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Тази награда я приемам като признание за добрата работа на всички служители, каза комисар Демирев при получаване на наградата. Гордея се, че сме успели да съхраним духа на пожарникаря, който е заложен в самата професия – дух на съпричастно, състрадание, взаимопомощ, на приятелство и другарство между всички нас, каза още комисар Демирев.

 

От името на министър Калин Стоянов бяха връчени две награди „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР-ІІІ СТЕПЕН” на старши инспектор Тошко Колев-началник група „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РСПБЗН-Сливен и младши експерт Драган Иванов – началник на дежурна смяна в група „Оперативен център” на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РДПБЗН-Сливен.

 

С „ПИСМЕНА ПОХМАВА” от името на директора на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР главен комисар Александър Джартов са наградени шестима служители от група „Оперативен център”, „Превантивна и контролна дейност” и командир на екип в РСПБЗН-Твърдица.

 

С ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от името на зам.-директора на ГДПБЗН-МВР старши комисар Любомир Баров са наградени 12 служители от Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел и Нова Загора.

 

От началото на годината екипи на РДБПЗН-Сливен са се отзовали на 1127 сигнала за произшествия. Гасили са 826 пожара, като при 640 от тях са успели да ги ликвидират, преди да причинят преки материални щети. При 153 случая е оказана техническа помощ. Спасени са 3 621 декара гори. Спасените хора при пожари са трима, евакуирани са двама. Спасен е един локомотив и 142 сгради. Спасени са 30 моторни превозни средства при произшествия, възникнали поради технически причини.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев