ЕКИПИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 13 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ В ДНИТЕ ОТ 23 ДО 26 ЮНИ

...
26.06.2023 / 14:48

При два от сигналите е оказана техническо помощ. Един сигнал е бел недействителен. Своевременно са ликвидирани 7 пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Твърдица са спасили 42 декара лозя,110 декара пшеница и 40 декара ливада. Сигнал за пожар в ливада, намираща се в землището на град Шивачево, е получен в 13,23 часа на 23 юни. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са 10 декара от ливадата. Пожарът е предизвикан при косене. Пострадали няма.

 

 

 

Късо съединение в зарядно устройство за зареждане на акумулатор е причината за запалване на лек автомобил „Рено“, собственост на 59-годишен мъж в град Сливен. Сигналът е получен на 24 юни в 07,00 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожен е двигателният отсек. Спасена е останалата част от автомобила.

 

 

 

Забравена храна на газов котлон е причината за възникване на пожар в къща, в местността „Хисарлъка“ край Сливен. Сигналът е получен на 25 юни в 06,59 часа. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Къщата се е намирала на труднодостъпно място. При произшествието е пострадал 74-годишният собственик, който е получил изгаряния при опит да загаси пожара. Настанен е за лечение в клиника в град Пловдив. Унищожени са домашно имущество, черна и бяла техника, 2 кубика дърва за огрев и 110 кв.м. от сградата.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев