РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИ МАЩАБНА АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

...
14.06.2023 / 10:20

Разкрити престъпления и установени нарушения в хода на комплексна полицейска операция на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е проведена на 13 юни от екипи на областната дирекция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността; установяване на лица, занимаващи се с производство, притежание и разпространение на наркотични вещества; закононарушения, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина; проверки на търговски обекти за съхранение и продажба на храни; пунктове за изкупуване на черни и цветни метали; незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол; контрол по Закона за движение по пътищата.

 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ съвместно с екип на РДГ-Сливен са извършили проверки в складове за съхранение и продажба на дърва за огрев. В 5 от проверените складове са установени нарушения- липса на видеонаблюдение, за което са съставени актове по Закона за горите. С цел превенция са съставени констативни протоколи. По време на проверките други нарушения и вещи, предмет на престъпления, не са открити.

 

В хода на операцията служители на РУ-Твърдица са започнали работа по сигнал за открадната парична сума малко над 700 лева от владението на 82-годишна жена от град Шивачево. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същия град. Задържан е в рамките на операцията в село Сотиря от служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. Върнал е откраднатите пари в пълен размер. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен са задържали двама извършители на кражби на различни продукти от хранителни магазини в град Сливен. И двамата извършители са на 36 години, криминално проявени, от град Сливен. Кражбите са извършени в различен период от началото на месец юни. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

По време на операцията е получен сигнал от тел.112 за намерена умряла птица в землището на село Камен от защитен вид царски орел. Птицата е нaмерена от служители на Югоизточното държавно горско предприятие. Извършен е оглед от дежурно-оперативна група на РУ-Сливен и ветеринарен лекар. Причината за смъртта на птицата е в процес на установяване. Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство.

 

В хода на операцията са установени нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са актове и фишове. Започнато е бързо производство срещу неправоспособен 37-годишен водач от град Елена, който вече има наказание по административен ред за управление на МПС.

 

Операциите по всички направления на дейност от служители на ОДМВР-Сливен продължават.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев