НОВ СПОРТЕН КЛУБ ОТВОРИ ВРАТИ В СЛИВЕН

...
03.06.2023 / 15:35

Още един спортен клуб в Сливен отвори днес врати. Той е по художествена гимнастика и носи емблематичното за града име „Сините камъни“. Основният инициатор за създаването му е ръководителят на Военния клуб в Сливен Атанас Чолаков. Заедно с родители-ентусиасти обединяват сили в желанието си да върнат художествената гимнастика в Сливен и днес школата е вече факт.

 

Днешното официално откриване във Военния клуб събра родители, много деца и любители на художествената гимнастика. Сред тях бе кметът Стефан Радев, който поздрави всички за усилията. Той изрази задоволство, че клубът ще възроди традициите в този вид спорт и пожела бъдещо членство в Българската федерация по художествена гимнастика.

 

„Децата на Сливен ще имат възможност да се занимават с един от най-красивите видове спорт – художествена гимнастика. На клуба, който ще носи прекрасното име Сините камъни, пожелавам много желаещи да тренират и много поддръжници. Нека тук да бъде мястото, където малките ни съграждане се мотивират и вдъхновяват за победи, много успехи и да бъдат следващите, които ще прославят Сливен в целия свят! Ние също ще помагаме“, заяви още градоначалникът. Той подари на новия клуб икона на Света Богородица. На откриването присъства и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

Тренировките на децата ще се провеждат в залата на Военния клуб. Те ще бъдат поверени на бившата национална състезателка по художествена гимнастика от Украйна - Елизавета Димитренко.

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев