РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

...
31.05.2023 / 10:47

Поредната мащабна операция по всички направления на дейност се проведе вчера на територията на област Сливен. Екипи на Областната дирекция на МВР и районните управление в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно със служители на жандармерията и РДГ-Сливен са извършили множество проверки и активни действия по разкриване и противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, установяване и задържане на лица, занимаващи се с наркоразпространение, противодействие на закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, търговски обекти за съхранение и продажба на храни, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, като и опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, участъци, махали и квартали в областта.

 

Служители ни сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и служители на РДГ-Сливен са извършили проверки в складове за съхранение и продажба на дърва за огрев. Установени са нарушения, за които са съставени 5 акта по Закона за горите. Съставени са 5 констативни протоколи. При проверките в търговски обект е образувана една проверка за държане на стоки без акцизен бандерол – тютюн.

 

В хода на операцията служители на РУ-Нова Загора са задържали 63-годишна жена със 37 дози хероин. Проверката е извършена в новозагорския квартал „Шести“. Жената е отведена в РУ-Нова Загора и задържана с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Екипи на РУ-Котел и Зонално жандармерийско управление-Бургас са извършили проверки в заложни къщи, търговски обекти, игрални зали, заведения и контрол по спазване Закона за движение по пътищата. В хода на операцията са задържани двама извършители– един за кражба на мобилен телефон и един за непристойни действия и нарушаване на обществения ред в играна зала в град Котел. Установени са малолетни лица за причиняване на материални щети по лек автомобил „Опел“ в село Градец. Извършени са проверки на 102 лица и 63 превозни средства. Установен е един водач на МПС, употребил наркотични вещества и един неправоспособен. Съставени са 27 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП и 5 протокола за предупреждение по ЗМВР.

 

Служители на РУ-Твърдица са работили по сигнал за извършен палеж в частен имот в град Твърдица. Извършителят е мъж на 38 години, обитаващ същото жилището. Той е конвоиран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен и настанен за лечение в психиатрично отделение. В хода на операцията е задържан мъж на 31 години за кражба на мобилен телефон. Откраднатата вещ е иззета и върната на собственика.

 

Проверени са 87 лица и 52 превозни средства. Съставени са 17 акта и 24 фиша.

 

Осъществен е контрол и наблюдение на лица от криминалния контингент.

 

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали извършители на серия домови кражби. При извършване на издирвателни и процесуално-следствени действия по време на операцията са задържани трима криминално проявени мъже от град Сливен. Тримата в различно съучастие са съпричастни към кражби на техника, дрехи и други вещи от части имоти и фирми в град Сливен и квартал „Надежда“. По случаите са образувани четири досъдебни производства. Тримата са отведени в РУ-Сливен и са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

 

Полицейските операции на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев