170 ДЕЦА ОТ СТРАНАТА УЧАСТВАХА В ПРАЗНИЧЕН ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ В СЛИВЕН

...
29.05.2023 / 14:50

Традиционният турнир по спортни танци в Сливен, посветен на Международния ден на детето, събра 170 деца на възраст от 7 до 15 години от различни градове в страната. Заради проявения голям интерес събитието се проведе през почивния ден на 27 май, за да може близките и треньорите на участниците да пътуват без да отсъстват от работа.

 

Пролетният турнир дава възможност за изява на картотекирани състезатели, но и на деца от школите към клубовете, Домовете на културата и други организации. Състезанието е насочено към младите надежди и към всички деца, които обичат да танцуват. Тазгодишното му издание събра най-много участници в сравнение с предходни години.

 

Представиха се състезатели от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Нова Загора, Пазарджик, Поморие, Чирпан, София, Стара Загора, Ямбол. Участниците от града – домакин бяха 38. Две от общо седемте формации /ансамбли/ също бяха от Сливен – от НУ „Васил Левски“ и СУ „Константин Константинов“.

 

Турнирът е част от Спортния календар на община Сливен. Той бе организиран от Общината и Клуба по спортни танци „Туида“ с ръководител Йовита Пенчева.

 

Клубът развива дейност вече 31 години.

 

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев