ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА МУЗЕИТЕ НА 13 МАЙ

...
10.05.2023 / 20:20

С богата и разнообразна програма всички музеи и галерии в Сливен ще отбележат тази година Европейската нощ на музеите.

 

Музеят на текстилната индустрия ще отвори врати с вход свободен за постоянната експозиция на музея, временната изложба „Макети на съоръжения и машини от текстилното производство” и работилница за мода: Шивачница „Модена”.

В една от залите на музея са експонирани две шевни машини: автентична ръчна машина от началото на ХХ век от фонда на музея и машина за бродерии от Колеж-Сливен към Технически университет-София. Подредена е временна изложба с ескизи и модели на студенти от специалност „Технологии, дизайн и мениджмънт на модната индустрия” и ученици от ПГТО „Добри Желязков”, специалност „Моден дизайн”.

По време на събитието посетителите ще имат възможност да наблюдават декориране на текстилен материал чрез електронна бродировъчна машина и да участват в изработването на дълъг пъстроцветен шал с ръчна шевна машина.

За участниците в Шивачницата има подготвени специални награди, осигурени от Музея на текстилната индустрия, Колежа на Техническия университет и Текстилното училище.

Музеят на текстилната индустрия е част от обща игра за всички обекти в Сливен: „Моето музейно селфи” и осигурява една от наградите – ваучер за участие в музейно ателие.

Партньори на събитието:

http://tu-sliven.com/

https://pgto-sliven.com/

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев