ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
02.05.2023 / 11:01

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.04.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.05.2023 Г.

 

Разкрити престъпления, притежание на наркотици и задържани за управление на МПС след употреба на наркотици и алкохол в Сливенско през почивните дни

 

Криминалисти на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен са задържали 61-годишен мъж, който се е опитал да прокара в обръщение неистинска банкнота с номинал 100 Евро. Той е установен и задържан незабавно след получаване на сигнала на 28 април. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали двама мъже и една жена за грабеж. Заявлението е подадено от мъж на 47 години. На 27 април, на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен трима криминално проявени – двама мъже на 37 и 36 години и 34-годишна жена, след като са използвали сила са отнели от заявителя сумата от 30 лева. В резултат на проведените издирвателни действия за по-малко от 24 часа извършителите са установен и задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Петолъчка“към РУ-Сливен са задържали трима за кражба от частен имот в село Камен. През нощта на 27 срещу 28 април 39-годишна жена и двама мъже на 21 и 39 години от Сливен са проникнали в жилището на 62-годишна жена в село Камен и са откраднали златни накити, мобилен телефон и сумата от 70 лева. След получаване на сигнала са проведени незабавни издирвателни действия като за броени часове извършителите са установени и задържани. Предметите обект на кражбата са намерени и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

31-годишен мъж от село Гергевец е хванат да управлява МПС с фалшива шофьорска книжка. Той е спрян за проверка на 29 април в 19,55 часа в село Самуилово от полицейски екип на участък „Запад“ към РУ-Сливен. Задържан е за 24 часа. Образуван е бързо производство.

 

44-годишен мъж от село Гавраилово, водач на лек автомобил „Алфа Ромео“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 29 април, в 03,15 часа, в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

 

Пътни полицаи са установили водач на МПС, който управлява с отнета шофьорска книжка с административна мярка. Проверката е извършена на 30 април на път в местност „Селището“, край Сливен. Спрян е за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от водач на 23 години от град Сливен. По случая е образувано бързо производство.

 

На 1 май, в 16,00 часа, на ул. „Т. Икономов“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 62 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Образувано е бързо производство.

 

60-годишен турски гражданин, водач на лек автомобил „БМВ“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 1 май в 23,30 часа в град Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора са установили притежание на наркотични вещества. На 29 април в игрална зала в град Нова Загора е извършена проверка на двама мъже на 40 и 24 години от новозагорския квартал „Шести“. В тях са намерени пликчета, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на хероин и метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев