ДЕН НА ЗЕМЯТА. ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

...
20.04.2023 / 12:03

БЪЛГАРСКИ АНТАРКТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

ДО СЛИВЕНСКАТА ОБЩНОСТ

ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

 

 

УВАЖАЕМИ СЛИВНАЛИИ, УВАЖАЕМИ СЪМИШЛЕНИЦИ!

 

Деня на Земята е международен празник с най-отговорната кауза – опазването на планетата ни! България е от първите страни, която се присъединява за международното честване. Български антарктически институт е Национален оператор на дейността на Република България в Антарктика, в изключителната компания на пълноправен член от още само 28 страни. Антарктическият договор представя Антарктика като научен резерват и установява свобода на научните проучвания, като забранява военна дейност на континента! По силата на Антарктическия договор, влязъл в сила през 1961 г., всяка от 29-те страни членки управлява 1/29 част от континента.

 

Всъщност Антарктика е най-чистото място на Земята. Ако този ден и срещата днес бъде повод да обединим усилия, всички ние, всеки един от нас да поеме похода, своята лична експедиция за опазването на нашия дом – естественият природен баланс ще бъде най-големия подарък за всички ни, точно както на големите празници се получават големите подаръци.

 

Честит Ден на Земята!

 

С УВАЖЕНИЕ,

 

проф. дн Христо Пимпирев

Председател на Управителния съвет на БАИ

 

Денят на Земята е глобален хепънинг с Фокус за опазване на планетата ни.

Това е в голяма степен мисията на всички антарктици, изследователи и Антарктическия договор.

Антарктида е парче от Земята, където стойностите за опазване на планетата все още са с най-високо приложение. Своеобразен пример за останалия свят!

Всеки от нас вече осъзнава, че огледало на дейността на човека по цялата планета е случващото се в Антарктида.

Геодезията е науката, която осигурява, част от инструментариума в решението на задачата за опазването на нашата Земя.

За постигане на успеха е важен колективния труд и съгласуваните стъпки. Да се носи приключенската искра, да имаш постоянството да търсиш в непознати територии за да откриеш ключ към по-доброто ни бъдеще.

Land Rover са партньор, който подкрепя БАИ и в случая и тази малка стъпка тези два дни, а в историята си е онази автентична автомобилна марка, която винаги е подкрепяла експедиции до ключовите природни богатства на планетата ни

 

Приключенския профил е важен да се разбере от всеки, за да прогледне и да вдигне погледа по-далеч от носа си и да се осъзнае, че всеки наш човешки акт може да бъде решението, а не проблема!

Изграждането на връзката с природа е ключ, който ще отвори вратата на всеки отделен човек за знание и мотивация за опазването й.

Между другото Геодезия означава - наука за Земята."

 

С уважение!

 

Sonik Module Ltd. Bulgaria, 8800 Sliven, 30, Hadzhi Dimitar Blvd. Office 19

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев