ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ – ЛЕТОПИСЕЦЪТ НА НАЦИОНАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ“

...
09.04.2023 / 12:38

Инициатор за провеждането на конкурса е г-жа Димитринка Петкова, бивш заместник-областен управител на област Сливен. Съорганизатори на проявата са Областна администрация Сливен, Регионално управление на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен.

 

Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

 

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

 

Срокът за изпращане на ученическите творби е 30 май 2023 г.

 

Адресът за изпращане на конкурсните творби е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3.

 

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2023 г. Награждаването на победителите ще бъде на 6 септември, Деня на Съединението на България, в село Медвен, в рамките на Петите Захари-Стоянови четения.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев