СТЕФАН РАДЕВ: ОБЯВИХМЕ НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗАРАДИ ЗАПЛАХИ КЪМ УЧИЛИЩАТА, ТОВА Е ОТВРАТИТЕЛНА ПРОЯВА И ИСКАМЕ НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ!

...
28.03.2023 / 11:45

За всички училища в община Сливен 28 март ще бъде неучебен заради получени заплахи на служебните мейли на по-голяма част от тях за поставено взривно устройство, съобщи кметът Стефан Радев. Предприети са незабавни мерки за извеждане на децата. Регионалното управление на образованието и полицията координират този процес. След това сградите ще бъдат проверени от МВР.

 

„Използвам случая да кажа: отвратителна е тази проява! Надявам се да бъдат установени извършителите и да има наистина строги наказания за хора, които си позволяват по този начин да смущават образователния процес и да стресират толкова много хора – и деца, и учители...“, коментира кметът. „Много е важно децата да учат, да са в училище. Това е буквално кражба от бъдещето на тези деца и от спокойствието на хората! Не мога да го свържа случилото с каквото и да е. Прилича ми неуравновесена и злонамерена проява. Каквито и да са мотивите на този, който го прави, надявам се да получи най строго наказание!“, каза още Стефан Радев.

 

Според първоначалната информация, заплахите са получени около 9 часа днес. Злоумишлените съобщения са били изпратени и на официалните мейли на училищата в малките населени места на общината. След като приключи проверката на МВР в сградите и ако не бъдат установени заплахи за здравето на децата и учениците, учебният процес ще продължи нормално на 29 март.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев