ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

...
20.03.2023 / 13:52

Областната администрация Сливен обявява Пети национален ученически конкурс „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“.

 

Съорганизатори на проявата са Регионално управление на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

 

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците трябва да представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

 

Срокът за изпращане на ученическите творби е 30 май 2023 г.

 

Адресът, на който трябва да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3 /за участие в конкурса/.

 

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2023 г. Награждаването на победителите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2023 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев