69 медала спечелиха малките сливенски математици от зимния кръг на „Математика без граници“

...
16.03.2023 / 15:09

12 златни, 24 сребърни и 33 бронзови медала спечелиха малките сливенски математици на юбилейното, 10-то издание от зимния кръг на международния математически турнир - „Математика без граници“. Това съобщи Венета Кирова – ръководител на групата по математика в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс – Сливен и преподавател в ППМГ „Добри Чинтулов“. В състезанието се включиха деца от първи до четвърти клас от седем сливенски училища – НУ “В. Левски“, ОУ “Д-р И. Селимински“, СУ “П. К. Яворов“, СУ “К .Константинов“, ОУ “Хр. Бо

тев“, ОУ “П. Хитов“ и ОУ “Ел. Багряна“.

„Това е невероятно постижение за нашите деца, защото в зимния математически турнир участваха 18 700 млади математици от 22 страни - Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Малта, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Република Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Узбекистан, Украйна, Филипините и Черна гора. Изключително горди и щастливи сме с техните постижения, защото конкуренцията беше много голяма. Децата доказаха, че с много труд и упоритост всичко се постига“, каза Венета Кирова.

Детски комплекс организира тържествена церемония, на която бяха наградени победителите. Церемонията, на която присъстваха учениците със своите родители, учители и директорите на учебни заведения се проведе в зала „Май“. Медалите на най-малките ученици, от първи и втори клас, връчи заместник – кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави децата и им пожела още много успехи в областта на математиката. „Успехът на малките ни математици е резултат от съвместния труд и упоритост на всички вас, учители и ученици, които не жалите сили и енергия, за да докаж

ете в тази оспорвана и трудна надпревара, че сте най-добрите. Община Сливен ще продължи да подкрепя Вашите усилия, защото те носят успехи не само на вас, но и на всички в нашия град, които се радваме и гордеем с вас. Бъдете здрави и постигайте още нови успехи“, каза Чиликова.

Медалите и сертификатите на победителите от трети и четвърти клас връчиха Даниела Павлова – директор на СУ “П. К. Яворов“, Петя Танева – директор на НУ “В. Левски“, Веселка Паскалева – директор на СУ “К. Константинов“ и Донка Славова – директор на ОУ “Д-р И. Селимински“.

Пролетният кръг на международния математически турнир - „Математика без граници“ ще се проведе на 26 март. Заявки за участие се приемат до 17 март.

 

ЦПЛР-Детски комплекс, гр.Сливен

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев