ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЩЕ ПОДГОТВЯ УЧЕНИЦИТЕ И ЩЕ ПРОВЕЖДА ИЗПИТИ ЗА НЕМСКА ЕЗИКОВА ДИПЛОМА I НИВО

...
09.03.2023 / 16:19

Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ в Сливен, в партньорство с консултантския отдел по немски език към Посолството на Германия в България, ще провежда подготовка и изпити по немски език за диплома I ниво. Договорът за съвместните дейности бе подписан днес на церемония в сградата на Регионалното управление на образованието в Сливен. Сред гостите на събитието бе кметът Стефан Радев, който благодари за поканата и приветства партньорството, насочено към все по-големи шансове за развитие на учениците.

„Днешният ден е важна стъпка за езиковата гимназия, която прави поредна крачка към по-високото качество на подготовка, специално по немски език. През 2020 г. гимназията стана част от общността на училищата, които предлагат немска езикова диплома, което е не само престижно, но е и важно за бъдещото ви развитие, скъпи ученици. Този международен сертификат е признат от университетите в цяла Европа и разширява значително кръгозора и възможностите ви за обучение. Той ще ви даде възможност да се интегрирате на най-високо ниво сред немскоговорящия свят“, заяви кметът Радев. Той изрази надежда, че след като придобият знания и опит, те ще се завърнат с нови идеи в родния Сливен, които да реализират.

Приветствие и благодарност отправиха още домакините от РУО – Сливен, регионалният консултант по немски език към Посолството на Германия Сибиле Шабанска и директорът на гимназията Ефросина Кисьова.

Немската езикова диплома I ниво ще даде възможност на учениците от осми клас да започнат своята подготовка. След 2-годишен курс на обучение, те ще се явят на изпит да защитят знанията си по немски език.

Профилираната гимназия с изучаване на западни езици „Захарий Стоянов“ е част от общността на DSD-училищата от 2020 г., след няколкогодишен мониторинг на немските образователни власти. Първите немски езикови дипломи второ ниво В2/С1, бяха връчени на абитуриенти от Езиковата гимназия в Сливен през 2022 г. Придобиването на престижния документ стана след 2-годишно обучение и изпитни задачи, които се проверяваха от специална комисия в Германия. Тези дипломи заместват кандидатстудентската оценка по немски език в много висши училища, в това число и в Софийския университет. Признати са от работодателите в цяла Европа и в България.

Днешната церемония завърши с музикална програма, подготвена от ученици на Езиковата гимназия.

 

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев