ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

...
09.03.2023 / 13:04

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала са произшествия през изминалото денонощие.

 

Пожарникари от РСПБЗН-Котел са спасили 120 декара смесена гора при пожар, възникнал от запалени сухи треви, в местността „Кантона“ между село Кипилово и град Котел. Сигналът е получен на 8 март в 16,36 часа. Произшествието е ликвидирано своевременно, без да причини преки материални щети.

 

Техническа неизправност в двигателя е причината за запалване на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Сигналът е получен на 8 март в 09,11 часа. Произшествието е станало по време на движение на ул.“Янко Сакъзов“ в град Нова Загора. Пострадали няма. Пожар е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Автомобилът е унищожен.

 

Късо съединение в ел.инсталацията е причината за възникване на пожар във фургон, намиращ се в село Богданово. Сигналът за произшествието е получен в 17,45 часа на 8 март. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са климатик, мебели, компресор и други вещи. Спасена е една сграда.

 

На 8 март, в 16:05 часа, е получен сигнал за запален лек автомобил „Фолксваген Голф“. Произшествието е станало по време на движение на ул. „Ст. Султанов“ в град Сливен. Пожарът е ликвидирана от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожен е двигателният отсек. Спасена е останалата част на автомобила. Причината за запалването е теч на гориво.

 

На 8 март, в 21,26 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар във външно тяло на климатик в кв. „Клуцохор“. Произшествието е ликвидирано от два екипа в 22,40 часа. Пострадали няма. Унищожени са външно тяло на климатик, изолация, бяла и черна техника, 5 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата. Вследствие на неизправност във външно климатично тяло възниква пожар, след което се запалва изолацията на сградата и огънят достига петия етаж, опушва терасата и запалва аспиратор.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев