РАБОТНО СЪВЕЩАНИЕ С ОРГАНИТЕ НА РЕДА И ПРАВОСЪДИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗБОРИТЕ НА 2 АПРИЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН

...
07.03.2023 / 15:11

Работно съвещание, посветено на подготовката за изборите и превантивните дейности за пресичане на купения и корпоративен вот, се проведе днес в Областната администрация Сливен.

 

То бе ръководено от областния управител Минчо Афузов. В работното съвещание взеха участие: ст. комисар Димитър Величков, директор на Областната дирекция на МВР, Руси Русев, заместник-окръжен прокурор на Сливен, Слав Добрев, началник сектор „БОП“ в ОДМВР Сливен, Павлин Пеев, представител на ТД на ДАНС, и заместник областният управител Антоний Андонов.

 

По време на съвещанието бяха обсъдени предизвикателствата на предстоящите избори, свързани с комбинацията от хартиен и електронен вот, и предприетите мерки за предотвратяване купуването на гласове. Подчертано бе, че ще бъдат наблюдавани активисти и партии с предишни досъдебни производства и подадени сигнали за намеса в изборния процес, както и опитите за включване на лица от криминалния контингент като застъпници на определени политически сили. Обект на внимание ще бъдат също евентуални схеми за корпоративен вот чрез раздаване на фирмени бонуси преди изборите, ще се проследи и поведението в т.нар. „плаващи секции“ - с доминирано, но от различни партии, през различните изборни кампании, гласуване. Ще бъдат анализирани и резултатите в СИК с многократно поправяни протоколи (което е състав на престъпление по НК).

 

Участниците в съвещанието бяха категорични, че в област Сливен има натрупан положителен опит в съвместната работа по недопускане на тежки изкривявания на вота и че добрата координация между отделните институции е гаранция за нормалното протичане на изборите.

 

От своя страна областният управител г-н Афузов подчерта готовността на Областната администрация да окаже пълно организационно и логистично съдействие, с цел провеждането на спокойни и честни избори в област Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев