ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО ПОВОД 3-ТИ МАРТ, НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

...
03.03.2023 / 12:46

Уважаеми жители на област Сливен,

 

Скъпи съграждани,

 

Отново е Трети март и ние свеждаме чела пред подвига на героите, извоювали свободата на България с цената на лишения, несломимо упорство и гордо пролята кръв.

 

Трети март е денят на националното ни възкресение, след петстотин години робство и забвение. Трети март е символ на победата на мечтата над мракобесието, на надеждата над теглилата на роба, на идеала - над раболепието и отчаянието.

 

Затова днес си припомняме тихия и свят героизъм на знайните и незнайни монаси, селяни и учители, свещеници, хайдути и поети, войводи, четници и хъшове, безпримерния подвиг на българското опълчение, братската саможертва на мужиците и войниците, на офицерите, генералите и руското дворянство, на румънските, финландски и полски воини, вградили костите и раните си в пътя към Шипка и Сан-Стефано.

 

Вечна памет и поклон!

 

Наш дълг е да помним, да се проверяваме и да заслужим епичната саможертва на всички онези, които дръзнаха да се изправят срещу мощта на една империя, срещу потисничеството и унижението. За да ни има нас, днес. За да я има България.

 

Нека бъдем достойни за тяхното дело!

 

Честит празник!

 

Минчо Афузов,

 

областен управител на област Сливен

 

Областна администрация Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев