Стефан Радев: Стратегическа грешка и лош сигнал към инвеститорите е отхвърленото предложение за индустриалния парк

...
23.02.2023 / 12:44

Като стратегическа грешка и изключително разочароващо определи кметът Стефан Радев решението на Общинския съвет в Сливен да не приеме предложението за създаване на търговско дружество „Индустриален парк“.

 

„Надявам се да не е направена стратегическа грешка от Общинския съвет, която да даде отражение в бъдеще и дано нищо да не е изгубено, защото индустриалният парк е стратегически и ключов проект за нашия регион и за страната“, каза той. Стефан Радев смята, че решението дава лош сигнал към средата на инвеститори и най-вероятно ситуацията с наближаващите избори са причина за липсата на подкрепа. Той подчерта, че не е нормално да се поставят конюнктурни и партийни интереси над дългосрочните и стратегически интереси на града.

 

„Не мога да го обясня по друг начин, защото не чух смислени аргументи. За мен най-големият проблем по принцип, който съществува в Сливен и страната, са ниските доходи на хората. Ако има проект, по който сме работили и дългосрочно да се върви в посока за увеличаване на доходите на хората, това е именно развитието на индустриалния парк, привличането на инвеститори, които имат индустрии с по-висока добавена стойност и могат да плащат по-високи заплати. И когато правим реални стъпки и действия, за да променяме града си и средата, си намираме странни оправдания да отлагаме“, каза Радев.

 

Той заяви пред журналисти, че много усилия са вложени в тази идея и няма да се откаже и ще продължи да се бори за изграждането на индустриалния парк.

 

Създаването на търговското дружество е необходимо за вписването му в регистъра на индустриалните паркове в България. Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Общината да кандидатства за привличане на инвестиции, които да се инвестират в индустриалната зона.

 

„За да можем изобщо да кандидатстваме, дотогава задължително трябва да сме вписани в регистрите. Има редица стъпки, които трябва да извървим, защото го правим занапред, когато може би никой от нас няма да е в администрацията“, каза от трибуната Стефан Радев.

 

При регистрацията на търговското дружеството то трябва да има назначен управител. Предложена за временен управител е Христина Митева – бивш управител на пазара за плодове и зеленчуци, с образование „стопанско управление“ и 10-годишен управленски опит.

 

„Не чух друго предложение за управител. Ако беше посочено друго име и срещу него сигурно щяхме да сме против Така или иначе до шест месеца трябва да проведем конкурс за управител. Не можем да му даваме голяма заплата, защото дружеството няма да има приходи“, каза Стефан Радев.

 

Той благодари на всички 18 съветника, които гласуваха „за“. Имаше 3 гласа против и 15 гласа „въздържали се“.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев