ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
20.02.2023 / 11:20

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.02.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 20.02.2023 Г.

 

Сливен: 300 килограма нелегален тютюн са иззели служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност в Сливен“.

Специализирана операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия е проведена на 18 февруари на територията на територията на град Сливен. В хода на операцията полицейските служители спират за проверка лек автомобил „Фолксваген“. При последвалите процесуални действия в автомобила са намерени и иззети чували, съдържащи ситно нарязан тютюн с тегло около 300 килограма. Задържани са двама мъже- водачът и пътник в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: За кратко време криминалисти на РУ-Нова Загора са открили откраднат мобилен телефон и са задържали извършителя. В 04,30 часа на 18 февруари в районното управление на полицията в Нова Загора се е явил 60-годишен жител на село Омарчево. Пред органите на реда той е заявил, че около 04,00 часа в район на спортната зала в град Нова Загора е спрян от непознат мъж, който е поискал да ползва мобилния му телефон „Samsung Galaxy А32, 5G“. Заявителят е дал мобилния си телефон, след което мъжът е избягал в неизвестна посока. След проведени незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Откраднатият телефон е иззет и върнат на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 17 февруари, в 13,30 часа, в РУ-Нова Загора е получен сигнал за възникнало пътно произшествие. От извършения оглед е установено, че инцидентът е станал с лек автомобил „Ауди 80“, управляван от водач на 37 години от град Нова Загора, който е отнел предимство и не е пропуснал велосипедист. При произшествието е пострадал велосипедистът- мъж на 68 години от село Езеро. Той е получил нараняване на главата и комоцио. Настанен е за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Двамата са изпробвани за употреба на алкохол-пробита се отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните от 17 до 20 февруари. Оказана е техническа помощ при 4 от сигналите. Своевременно са ликвидирани 10 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен, Котел и Твърдица.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в складов навес в индустриалната зона на град Сливен. Сигналът е получен в 02,28 час на 20 февруари. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Спасени са 3 сгради, една ударна машина и един лек автомобил. Унищожени са бяла и черна техника, дървен материал и два леки автомобила. Пожарът е тръгнал от запален огън в контейнер за отпадъци в близост до навеса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев