Кметовете на общините в област Сливен обсъдиха партньорството си за развитие на сектора по рибарство

...
17.01.2023 / 17:45

Възможностите за създаване на партньорство между четирите общини в Сливенска област за развитието на сектора по рибарство, аквакултури и преработката на рибни продукти бяха обсъдени на среща във вторник, чийто домакин бе кметът на община Сливен Стефан Радев. В нея участваха кметовете на общините Нова Загора и Твърдица Галя Захариева и Атанас Атанасов и зам. кметът на община Котел Румен Стоилов.

 

На срещата бе подкрепена идеята общините да се обединят, за да бъде привлечено европейско финансиране за подобряване на инфраструктурата и дейностите в сектора. За целта е необходимо да бъде създадена Местна инициативна група, която да изработи цялостна стратегия за развитие на сектора на общинските територии. В обединението водещи партньори ще са общините, но ще бъдат поканени да се включат представители на бизнеса и нестопански организации, работещи в тази специфична сфера на икономиката.

 

Подобно обединение между всички общини в Сливенска област се обсъжда за първи път. Идеята ще бъде представена за обсъждане в общинските съвети.

 

В срещата участваха още зам.кметовете на община Сливен Румен Иванов и Стоян Марков.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев