СТЕФАН РАДЕВ: ЖИВОТЪТ И ПОДВИГЪТ НА БОТЕВ ЩЕ СВЕТЯТ И ЩЕ НИ ВОДЯТ, ДОКАТО Я ИМА БЪЛГАРИЯ

...
06.01.2023 / 15:21

175 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев събра днес в сливенското училище, носещо неговото име, настоящи и бивши ученици, преподаватели и граждани. Гост на тържеството бе кметът Стефан Радев, който в знак на почит поднесе цветя пред барелефа на големия българин.

 

„Неустрашим борец за национална свобода, Ботев е готов да жертва живота си за Отечеството. Делото му е толкова велико, че е трудно да се осмисли с днешните ни стандарти и ежедневие. Само за 28 години и в трудното време, в което е живял, той пише история. Неговият подвиг и живот, ще светят, ще ни водят, докато я има България! Скъпи ученици, бъдете горди, че вашето училище носи името на великия наш сънародник. Поклон пред паметта на Христо Ботев!“, завърши кметът Радев. Той бе придружен от зам.кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

С рецитал и слово, ученици и учители от Средно училище „Христо Ботев“ почетоха своя патрон. Венци и цветя поднесоха още директорът на училището Денко Делчев, ученици и представители на народните читалища в Сливен „Христо Ботев 1897“ и „Хаджи Димитър 1937“.

 

Церемонията завърши със залп на пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“, които се включиха честването.

 

В Основно училище „Христо Ботев“ се обучават 655 ученици от първи до седми клас. Началният курс на обучение обхваща 17 паралелки, водени от 17 начални учители и осем възпитатели. Учениците от среден курс са 247, разпределени в 12 паралелки.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев