ОДМВР-Сливен: Засилено полицейско присъствие преди и по време на предстоящите празнични и почивни дни

...
23.12.2022 / 15:50

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 23.12.2022г., 24.12.2022г., 28.12.2022г., 30.01.012022г. и на 01.01.2023, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Ще се извършва контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

Ще се следи за спазване на изискванията при продажба и използване на пиротехнически изделия.

Гражданите да предприемат необходимите марки да опазят дома и имуществото си при по-дълго отсъствие по време на празниците, както и да внимават за личните си вещи при пазаруване в големи търговски обекти. Да бъдат внимателни при използване на пиротехнически изделия, устройването на новогодишната украса и безопасната експлоатацията на отоплителните уреди.

 

ОДМВР-Сливен пожелава на всички светли празници и весело посрещане на Новата 2023 година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев