НАД 2 200 НОВИ ИЗДАНИЯ ПОСТЪПИХА ВЪВ ФОНДОВЕТЕ НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА

...
20.12.2022 / 13:59

В навечерието на Коледа във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен постъпиха над 2 200 нови издания, набавени по проект на програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” - 2022. Проектът е насочен към попълване с нови книги и други информационни носители на библиотечните колекции на обществените библиотеки с цел насърчаване на интереса към книгите и четенето и подкрепа за развитието им като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и качествена информация.

 

Проектът на РБ „Сава Доброплодни” е на стойност от над 20 000 лв., като заглавията, включени в проектното задание, са подбрани от най-новата продукция на над 80 български издателства и са от различни отрасли на знанието: философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, екология, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, биографии, художествена литература за деца и за възрастни на български и чужди езици, а също и ценни справочни издания. Над двадесет процента от включените в проекта заглавия са от съвременни български автори. Чрез проекта се набавят и албуми, нотни издания и нетрадиционни носители на информация.

 

По-голямата част от новонабавените заглавия ще бъдат на разположение на читателите на библиотеката още от началото на следващата година.

 

Въпреки забавянето на паричните трансфери по проекта, служителите работят при максимална натовареност, за да успеят да обработят за кратко време всички новонабавени издания и да удовлетворят успешно разнообразните читателски търсения на своите потребители.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев