ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ СЪБРА НА ГОДИШНА СРЕЩА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНИ И КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ ОТ ОБЛАСТТА

...
19.12.2022 / 17:36

По покана на областния управител Минчо Афузов днес в зала „Зара“ на Военен клуб Сливен се състоя годишна среща на ръководителите на държавни и културни институции от областта. Подобно събитие се организира за първи път.

 

В срещата взеха участие г-н Афузов, заместник областният управител Антоний Андонов, главният секретар на Областна администрация Кирил Аврамов, директорът на ОДМВР Сливен ст. комисар Димитър Величков, директори и началници на регионални подразделения на МВР, ръководители на териториални структури към министерствата на финансите, регионалното развитие, здравеопазването, образованието, труда и социалната политика, земеделието и храните, на големите синдикати, кметове и секретари на общини, както и директори на културни институти и на големите болнични заведения от област Сливен.

 

„Позволих си да организирам тази неформална среща по повод края на годината. Добре е в този месец на равносметки и празници да се видим всички и да си благодарим за свършената работа. От името на Областна администрация и екипа, с който работя, искам да благодаря на всеки един от вас за неуморните усилия, за това, че заедно успяхме да се справим с множеството изпитания, пред които бяхме изправени през 2022 година. Те бяха свързани както с бързо менящата се политическа обстановка, така и с динамичната здравна, аварийна, мигрантска ситуация“ каза пред присъстващите Минчо Афузов. „Искам да ви благодаря, че изпълнявате отговорно своите задължения, че реагирате своевременно на нашите изисквания, инициативи, запитвания. Защото те са в интерес на гражданите. И, честно казано, за една година и половина, откакто изпълнявам тази длъжност, съм положително изненадан от това, че държавните институции работят изключително коректно. А когато възникват някакви проблеми, те са свързани най-вече с недостатъчно добрата комуникация между тях – нещо, което ние като Областна администрация се опитваме да коригираме и отиграваме по най-добрия начин“ добави г-н Афузов. Той припомни и някои от най-сериозните проблеми, с които териториалните поделения на държавните структури в Сливен са се справили успешно. „Имахме доста кризи през изминалата година. Слава богу, една от най-тежките – Ковид кризата, като че ли отшумя. Благодарен съм на институциите и организациите, които работиха в тази посока. Имахме няколко случая с пожари, но съответните институции си свършиха чудесно работата. Имахме и ситуации, свързани със сигурността и мигрантския натиск, с които МВР и останалите органи се справиха. След нелекия път, който извървяхме, останаха изводи, останаха и много добри практики, които ще могат да се използват занапред“, посочи още областният управител на Сливен.

 

„Като цяло отминава една година, която не беше много лека. Но можем да се поздравим с това, че за нас тя завършва без големи трагедии, без човешки жертви. Благодаря ви, че всеки от вас бе на своето място през цялото време, следвайки задълженията и отговорностите си. Искам да ви пожелая на първо място да сте здрави и удовлетворени от постигнатото и вашият професионализъм да намира все по-добра почва за изява и за растеж“, каза в заключение Минчо Афузов.

 

Амбицията на Областна администрация е годишната среща на ръководителите на държавни и културни институции в област Сливен да се превърне в традиционна.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев