ПЪТНИ ПОЛИЦАИ УЧАТ МЛАДИТЕ И БЪДЕЩИ ШОФЬОРИ НА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ

...
15.12.2022 / 15:43

Тази седмица служители на сектор „Пътна полиция”- Сливен се срещнаха с деца от петите класове на СУ „Константин Константинов” и единадесети клас на Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен.

Пътната безопасност е една от приоритетните дейности на Областната дирекция на МВР. Целта ни е децата да имат познания и правилно отношение към тяхната собствена безопасност и безопасността на останалите участници в движението по пътищата. Част от превантивните действия е участието на полицейски служители при обучението и възпитаването на децата по проблемите на пътната безопасност. По разпореждане на директора, старши комисар Димитър Величков, екипи на сектор „Пътна полиция”, „Териториална полиция”, участъците и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел засилват своята дейност по отношение на образователните беседи.

Полицейските служители се срещат с деца от детските градини до ученици в горните класове. Тематиката е съобразена с възрастта и нуждите на децата. Някои от учениците в последните класове вече са водачи на МПС, а на други им предстои да вземат своите свидетелства за управление. Важно е да се запознаят със своите задължения като участници в движението, да се научат да забелязват и осъждат неправилното поведение на пътя. Акцент в беседите е младите шофьори да разберат, че когато са зад волана носят отговорност, както за своя живот, така и за живота на останалите участници в движението. Запознават се с ефекта при употребата на алкохол, наркотици и други субстанции, наказанията за това и фаталните последици. Включени са демонстрации и практически занимания по оказване на първа помощ, контрол с технически средства и други.

Беседите се провеждат както по предварителен график, така и по покана на ръководствата на учебните заведения.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев