КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ САНЕМ ГЮЗЕЛ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

...
02.12.2022 / 12:50

Двустранните отношения между България и Турция и възможностите за разширяване на икономическия обмен обсъдиха днес на среща кметът на Сливен Стефан Радев и Генералният консул на Република Турция в Бургас Санем Гюзел.

Кметът я запозна с историята, природните дадености на сливенския край, възможностите за инвестиции от страна на турски бизнесмени и с най-големия проект на Общината – създаването на индустриален парк. Той информира, че Сливен е активен член на Мрежата на балканските градове, създадена по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.

„Участието на Сливен в Мрежата на балканските градове е много активно. Вече проведохме няколко съвместни мероприятия с обмяна на опит. Дейностите дават възможност местните власти да обединят усилия при справянето с общи проблеми, да подобряват живота на хората, които живеят на Балканите“, каза Стефан Радев. Той подчерта, че трябва да се използва целият възможен потенциал за инвестиции. Кметът допълни, че Община Сливен продължава да настоява да обнови пътния коридор Лесово-Ямбол-Сливен, за да се използват възможностите на граничния пункт „Хамзабейли- Лесово“.

„Отношенията между България и Турция са много добри във всички сфери. За нас вашата страна е важен партньор и приятел и се надявам отношенията ни да станат още по-интензивни“, каза Санем Гюзел. Тя не изключва възможността в Сливен да се проведе среща между турски и български бизнесмени.

В началото на визитата си при кмета тя каза, че сградата на Община Сливен е най-красивата сграда на общинска администрация, която е виждала. Сподели също, че в дипломатическата си кариера на различни места, се чувства най-добре в България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев