ЗАСИЛЕНА ПРЕВАНТИВНА ДЕЙНОСТ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

...
30.11.2022 / 12:20

Ст. комисар Димитър Величков: Целта ни е децата да имат познания и правилно отношение към тяхната собствена безопасност и безопасността на останалите участници в движението по пътищата.

Пътната безопасност е една от приоритетните дейности на Областната дирекция на МВР в Сливен. Част от превантивните действия е участието на полицейски служители при обучението и възпитаването на децата по проблемите на пътната безопасност. По разпореждане на директора, старши комисар Димитър Величков, екипи на сектор „Пътна полиция”, „Териториална полиция”, участъците и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел засилват своята дейност по отношение образователните беседи по пътна безопасност в училищата и детските градини в областта. Беседите се провеждат както по предварителен график, така и по покана на ръководствата на учебните заведения. Целта е да се обхванат колкото може повече деца от различни възрастови групи. Материалът е съобразен с възрастта на децата и включва основни правила за движение- правилно поведение като пешеходец, велосипедист и пътник в моторно превозно средство; кога и как трябва да се използват индивидуалните електрически превозни средства /тротинетките/; да забелязват и осъждат неправилното поведение на пътя. Важно е да се осъзнае, че от това да бъдеш отговорен зависи човешки живот.

Последните беседи са проведени от полицейски инспектори Иван Иванов, Николай Николов, Христо Стоянов и Джан Ашък от „Териториална полиция” към РУ-Сливен в СУ "Хаджи Мина Пашов", СУ „Пейо Крачолов Яворов“, СПГ по строителство и геодезия "Арх. Г. Козаров" и детска градина „Калина”.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев