ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ CAF

...
29.11.2022 / 17:07

Областната администрация Сливен е сред областните и общински администрации, получили етикет „Ефективен CAF потребител“ по проект „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация“. Сертификатът CAF по същество е подобен на ISO и се присъжда като оценка на усилията за прилагане на универсален модел за качество в управлението и организацията на работа.

 

Присъждането на сертификата CAF става след преминаването на обучения и процедури за вътрешно и външно оценяване на администрациите, включващо анализ на силните и слабите им страни и оценка за дейността им от различни източници, включително потребители на техните услуги.

 

Сертификатите CAF бяха връчени в петък на специална церемония в столицата, организирана от Института по публична администрация. Отличието за Областна администрация Сливен получи главният секретар г-н Кирил Аврамов. „Областна администрация Сливен се включи с желание и готовност в процеса на внедряване на модела за управление на качеството. Във времето, в което се извършваше самооценката, ръководството на администрацията претърпя няколко промени, произведени бяха редица избори. Но паралелно с текущата работа и задължения, при много добра организация и екипност, целта беше постигната“, каза при връчването на сертификата той. „Основната ни цел бе не само получаването на етикет „Ефективен CAF потребител“, а и придобиването на по-ясна представа за състоянието на администрацията, мнението на служителите и заинтересованите лица за работата и процесите в Областна администрация Сливен. Благодаря на екипа на Института по публична администрация и консултантите, с които работихме, за подкрепата. Благодаря на ръководството и на всички колеги, които през целия процес на сертифициране бяха добронамерени и отзивчиви, участваха от първия до последния момент“, подчерта още Кирил Аврамов.

 

Сертификатът CAF е с валидност две години. След изтичане на този срок администрациите, които го прилагат, могат да се обърнат към националния CAF ресурсен център за неговото продължаване.

 

Областна администрация Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев