В ПИСМО ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ СЪЮЗЪТ НА ФИЗИЦИТЕ ИЗРАЗЯВА ПОДКРЕПА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ НА ОБЩИНАТА

...
28.11.2022 / 16:01

Образователните програми на Община Сливен имат подкрепата на Съюза на физиците в България /СФБ/, пише председателят на Съюза проф. Александър Драйшу в писмо до кмета Стефан Радев. Двамата се срещнаха в началото на ноември в Сливен и разговаряха за създадения Общински център за подкрепа за личностно развитие – Астрономическа обсерватория в града.

 

„Подкрепихме създаването на обсерваторията с ясното разбиране, че центърът ще осигури възможност за децата и младежите от Община Сливен и региона да задълбочат своите интереси в областта на астрономията, космическите изследвания и природните науки. Впечатлени сме, че това е вече факт и центърът успешно работи, като изразяваме готовност да оказваме помощ и съдействие. Отчитаме този акт като реален принос към отбелязването в България на обявената от ООН 2022 г. за Международна година на фундаменталните науки за устойчиво развитие, инициатор на което е СФБ“, пише проф. Драйшу.

 

Той потвърди, че Съюзът на физиците изразява готовност за съдействие по образователните проекти на Община Сливен.

 

„Началните ни взаимодействия с вас, станаха основа на срещата ни да обсъдим и по по-общи въпроси, свързани с образованието по физика в града и за по-нататъшно сътрудничество между Сливенската община и Съюза, което е съществено при организирането на събития на Съюза в града. Вашият интерес, разбиране и готовност за подкрепа ни дават основателна надежда за по-нататъшно ползотворно сътрудничество между нас, за което сме ви особено благодарни“, допълва председателят на Съюза на физиците в България.

 

28.11.2022 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев