ОДМВР-СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

...
21.11.2022 / 12:02

На 20 ноември ОДМВР-Сливен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

 

През 2005 година със своя резолюция ООН обявява Световен ден за възпоменание, който се отбелязва в третата неделя от месец ноември.

 

За поредна година отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Това е повод за пореден път да се обърнем към себе си и да си дадем сметка доколко сме отговорни като участници в движението по пътищата, се казва в специално обръщение на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод Деня за възпоменание.

 

 

Всеки ден по пътищата на нашата страна хора стават жертва на пътни произшествия. Мъже, жени и деца стават жертви на свои или чужди грешки, невнимание и нарушения, а мъката в семействата остава за цял живот.

 

С провеждането на този ден се цели, освен да отдадем почит към паметта на загиналите, да се изкаже благодарност на всички, които участват в ликвидирането на последствията от пътнотранспортните произшествия- служителите от спешна медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, полицейски служители, пожарникарите, консултантите, експерти и другите работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от тежките пътни инциденти и изпитват върху себе си тяхното влияние.

 

Служители на ОДМВР-Сливен се включиха към събитията за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Сутринта на 20 ноември пред катедралния храм „Свети Димитър” в град Сливен бе отслужена литургия за почит към жертвите. В дните 19 и 20 ноември бе осигурено засилено присъствие от служители на сектор „Пътна полиция”на места с концентрация на пътни произшествия в областта. В 12,00 часа на 20 ноември полицейски екипи отдадоха почит с включени сирени на служебните автомобили.

 

В цялата страна Световният ден беше отбелязан с различни мероприятие, като се прави опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев